.

.

Auto Paint - numită și vopsea auto sau vopsea auto - este un tip de vopsea special concepută pentru a fi utilizată pe mașini. Este alcătuit din mai multe componente cheie. Acestea includ de obicei o rășină sau un liant, pigment, solvent și diverși aditivi.

Răşină

Rășina este componenta principală a vopselei auto. Rășina acționează ca o proprietate obligatorie și de protecție în vopsea. De obicei, rășina poate fi fabricată dintr -o varietate de materiale precum uretan, acrilic sau poliester.

Pigmenți

O altă componentă cheie a vopselei auto sunt pigmenții. Pigmenții sunt importanți, deoarece oferă culoare vopselei auto. În plus, pigmenții din vopseaua auto pot fi realizate din surse naturale sau sintetice.

Solvenți

În continuare, solvenții sunt folosiți pentru a subția vopseaua într -o consistență funcțională și pentru a se evapora pe măsură ce vopseaua se usucă, lăsând în urmă rășina și pigmentul.

Aditivi

În cele din urmă, aditivii sunt incluși în vopsea auto pentru a ajuta la îmbunătățirea performanței vopselei în general. Aceasta include consolidarea durabilității sale, îmbunătățirea calității luciului sau stimularea rezistenței la decolorare și cioplire.

De la rășină și pigmenți, până la solvenți și alți aditivi, compoziția vopselei auto este echilibrată cu atenție pentru a răspunde cerințelor specifice ale industriei auto. Componente de calitate, cum ar fi acestea, asigură că suprafața mașinii este rezistentă la temperaturi extreme, intemperii și impact.

1K și 2K Paints Auto

Majoritatea vopselelor auto sunt compoziții pe bază de apă, care sunt concepute pentru a se repara pe un substrat, în acest caz, corpul mașinii. Este compus din polieuretan-smalț care ajută la protejarea corpului mașinii de daunele mediului precum rugina.

Menținerea vopselei automate

Pentru a vă asigura că mașina dvs. continuă să pară că aveți nevoie pentru a menține vopseaua auto a mașinii.

Menținerea eficientă a vopselei auto este mai puțin complicată și fără efort atunci când știți din ce este făcută vopseaua dvs. și din ce are nevoie pentru a rămâne proaspătă și nouă pentru perioade mai lungi.

Acum că am discutat despre ce este făcută vopseaua auto, să vorbim despre 10 sfaturi de îngrijire pentru menținerea vopselei auto!

10 sfaturi de vopsea automată

Tehnicile de îngrijire auto trebuie să fie curate cu atenție pe baza tipului de vopsea utilizat. Etapele periodice de întreținere și conservare pot ajuta la menținerea vopselei auto protejate de deteriorarea și deteriorarea calității și a aspectului.

Iată 6 probleme obișnuite și metode de rezolvare ale acestora  pe care sa le aveti in vedere. Este foarte important să analizati mai mulți factori care pot afecta eficiența vopselei și să luati măsurile necesare pentru a evita degradarea vopselei:

1. Spălați regulat și amănunțit

De preferință, ar trebui să faceți acest lucru folosind o spălare de înaltă presiune. Asigurați-vă că spălați unghiurile și colțurile mașinii și îndepărtați praful, murdăria, grime, etc.

2. Scoateți murdăria și petele imediat

În continuare, veți dori să eliminați orice murdărie de pe suprafața vopselei. Substanțele precum guma de copac sau seva, excremente de păsări și insecte, dacă sunt lăsate prea mult timp pe suprafața vopselei sau dacă se usucă pe ea, pot duce la coroziune și pot crea fisuri în vopsea. De asemenea, poate face ca vopseaua să devină plictisitoare, care nu poate fi inversată. Folosiți un produs de curățare bun pentru a elimina imediat murdăria și asigurați-vă că nu lăsați reziduuri.

3. Fii rapid să tratezi zgârieturi minime sau indoituri.

Următorul pas este să vă asigurați că aveți grijă de orice zgârieturi sau indoituri cauzate de chei sau pietre minuscule în timp ce rulați. Luați sfaturi de specialitate în tratarea unor astfel de cusururi minime pentru a împiedica caroseria mașinii să se ruginească.

4. Asigurați-vă că procesele de pictură și finisare sunt efectuate în condiții controlate

Atunci când se ceruieste sau lustruieste suprafeța mașinii, asigurați-vă că le efectuați în condiții controlate. Pentru a vă asigura că faceți acest lucru corect, urmați ghidurile specificate de producător pentru efecte maxime și greșeli minime care vă pot costa pe termen lung.

5. Curățați probleme precum picăturile de păsări și arborele de arbori

Excrementele de păsări sau seva de copac, dacă nu este curățată corect sau tratată la timp, pot duce la daune permanente la vopseaua auto. Pentru a evita acest lucru, asigurați-vă că curățați excremente de păsări cu multă apă. Seva de copac trebuie îndepărtată în detaliu și nu trebuie să fie direcționată către lumina soarelui atunci când este în contact cu suprafața vopselei, deoarece poate duce la fisuri și coroziuni.

6. La fiecare șase luni, folosiți polis de ceară

De două ori pe an, ar trebui să mențineți strălucirea și finisajul lucios. Folosiți curățătorul de vopsea, etanșarea și lustruirea mașinilor vechi pentru a vă asigura că suprafața este uniformă. Curățarea lacului ușor și lustruirea de vopsea sunt recomandate de experți la fiecare trei ani pentru menținerea unui finisaj neted.

7. Folosiți o cârpă curată, moale, pentru a usca mașina

După ce ați terminat cu spălarea suprafeței mașinii, veți dori să folosiți o cârpă moale și curată pentru a usca mașina. Acest lucru ajută la evitarea apariției filigranelor pe suprafața sa.

8. Folosiți o pastă de lustruire pentru a repara rapid zgârieturi mici

Un alt sfat este să vă asigurați că lustruiți suprafața cât mai curând posibil. În cazul zgârieturilor adânci, folosiți un creion de ceară ca o soluție rapidă care poate acționa ca un strat de protecție. Dar acest lucru se poate dizolva cu câteva spălări.

9. Efectuați o lucrare de reparatie pentru zgârieturi adânci cu metal gol expus

În cazul zgârieturilor adânci care au expus metalul gol, este necesară o lucrare de reparatie. Acest lucru poate împiedica expunerea metalului la substanțe nocive care pot provoca ruginirea acestuia.

10. Pulverizați mai multe straturi pentru daune mai mari

În cele din urmă, de fiecare dată când există schimbări mari, va trebui să le rezolvați prin pulverizarea mai multor straturi de vopsea și finisarea acestora cu un polish.

Comments (0)

No comments at this moment
0
0