.

.

De-a lungul anilor, probabil ca ti-ai dobandit partea echitabila de zgarieturipe masina ta. Si daca esti ca majoritatea oamenilor, le-ai ignorat. Dar toate aceste zgarieturi fie ruginesc deja, fie o vor face in curand. Investind foarte putin timp pe parcursul mai multor zile, puteti opri rugina din ele, puteti afla cum sa retusati vopseaua auto si sa va aduceti vehiculul inapoi intr-o forma rezonabila. Descoperiti mai multe sfaturi despre detaliile masinii pe care ati dorit intotdeauna sa le stiti.

 

In primul rand, trebuie sa va avertizam sa nu dezvoltati asteptari nerealiste - nu puteti obtine rezultate din atelierele de caroserie in alee cu vopsea pentru retusuri automate. Dar tehnicile noastre vor face petele mai putin vizibile si vor intarzia debutul ruginii.

Incepeti proiectul de retusare obtinand culoarea potrivita a vopselei. Noi va putem ajuta in aflarea culorii exacte a masini da sa aveti VIN-ul la indemana. O fiola de vopsea pentru retusarea vehiculului este suficienta pentru a repara aproximativ doua duzini de aschii mici de vopsea. Daca aveti nevoie de mai mult de cateva fiole de retusare automata, cautati o sticla mai mare online. Majoritatea site-urilor de piese auto explica cum sa gasesti codul de vopsea pentru vehiculul tau.

 

Pentru a remedia zgarieturile si aschiile de vopsea, veti avea nevoie de un instrument de slefuire pe puncte si microaplicatoare profesionale si seringi de vopsea. Aplicatoarele mici furnizeaza exact cantitatea potrivita de vopsea la aschii. Pentru zgarieturi, utilizati seringile de vopsea pentru a aplica un strat continuu de vopsea. Pentru adancituri si intepaturi mici, aplicati vopsea cu o pensula pentru artist.

 

De la un magazin de piese auto, ridicati o cutie de ceara si dezinfectant de grasime si, daca aveti deja rugina, un sortiment de granule de smirghel si o sticla de convertor de rugina cu perie.

 

Inainte de a incepe oricare dintre reparatii, spalati-va vehiculul. Lasati-l sa se usuce si aplicati solutia de indepartarea cearei si grasimilor cu o carpa curata pe zonele pe care le retusati.

 

Daca aveti vopsea care se desprinde cu rugina expusa, indepartati vopseaua libera cu o surubelnita mica sau cutit de chit. Apoi slefuiti rugina de suprafata cu hartie abraziva cu granulatie de 150. Treceti la smirghel cu granulatie 600 pentru a acoperi marginile vopsite in jurul locului. Utilizati, de asemenea, instrumentul de slefuit pentru a indeparta rugina de pe zgarieturi si aschii mai mari de vopsea. Indepartati praful de slefuit cu o carpa curata. Apoi urmati instructiunile de pe sticla de convertor de rugina si utilizati o perie de spuma pentru a aplica un strat subtire pe zona. Pentru zgarieturi, utilizati o seringa de vopsea pentru a aplica convertorul. Lasati-l sa se usuce bine. Majoritatea convertizoarelor de rugina se usuca pentru a forma un strat de grund si nu necesita grund suplimentar, dar verificati de doua ori instructiunile.

 

Daca nu aveti rugina si grundul din fabrica este vizibil, puteti sari peste acesti pasi si sa continuati cu vopsirea.

 

Agitati flaconul de vopsea sau amestecati sticla pentru timpul recomandat pentru a va asigura ca fulgii metalici sunt suspendati in vopseaua de retus. Pentru lovituri, folositi pensula artistului pentru a aplica un strat usor de vopsea pe zona tratata. Utilizati mai multe straturi subtiri in loc de unul gros. Slefuiti usor fiecare strat cu hartie abraziva cu granulatie 600 dupa ce se usuca. Urmati recomandarile producatorului pentru timpul de uscare dintre straturi. Curatati peria cu solventul recomandat intre straturi.

 

Pentru a repara aschiile de vopsea, folositi un micro aplicator. Inca o data, aplicati mai multe straturi subtiri, mai degraba decat un strat gros de vopsea de retus.

 

Pentru a repara zgarieturile, aplicati capul periei pe seringa si incarcati-l cu o cantitate mica de vopsea de retus. Apoi aplicati o presiune usoara pe piston in timp ce ghidati capul periei de-a lungul zgarieturii. Vopseaua pentru retusuri auto poate fi gasita la majoritatea centrelor de vopsele.

0
0